och vad vore jag utan era andetag


förlåt

MEN LÄGG BARA AV ATT KÄNNAS. SLUTA RÖR VID MIG. SLUTA DRA I MITT SKINN.

det känns nu på morgonen, när ljuset inte vaknat än


when all you whant is the reasons you can't find

Är det här som det tar slut? Allt det jag byggde upp, fixerade och kämpade för att klara av. Är det nu det ska visa sig att jag inte klarar av det? Att jag dagligen sårar och upprör de mina, de som jag älskar; att jag inte längre kan se att det de säger är av kärlek, inte förudmjukelse. 

Men vad är ett slut och när tar en ny början vid? 

Jag är livrädd. Jag vet inte vad som ska hända och jag vet inte vem som står kvar, om någon gör det. Vet inte om jag någonsin kommer kunna förlåta mig själv för det här. Vet heller inte om jag skulle kunnat förlåta mig för att låta bli.

Kanske är det mest plågsamma att du ständigt tvingas välja. Vad gör jag när alla har gått vidare och jag är kvar?

you're next


the great escape

Jag kan inte ha nagellack för vet ni, jag skaver. Jag skaver mot folks trumhinnor, mot lådor, armar, händer, stängda dörrar och implicita felsägningar. Det försvinner alltid i kanten först. Försiktigt. Jag tänker, kanske kan jag bara åka åt ett annat håll och bli en annan. Men när jag kommer hem är det samma hallgolv jag svimmar på. Samma nagellack jag skaver bort mot din hud.

you know how the time flies

'
I princip är det här det enda som lyckats hända under de 18 timmar jag inte tvingat mig själv att sova. Imorgon öppnar apoteket och då börjar vi om.

ibland saknar jag bara huden du lät nudda min


jag drömmer drömmar om att alla försvinner en efter en, min äldsta bror och min bästa vän och alla de som jag inte har än

Böcker glömmer tiden. Tid är böcker och böckers tid är relativ. Salome borde ni läsa. Allihop. De andra ska bara läsas om de står på er litteraturlista. Jag gömmer mig i en tid, mellan pillerkartor, cigaretter och glaskross uti periferin där jag är onåbar. Där allt är fiktion. 

Låser dörren med båda låsen men önskar att du var här nu. Att du höll om mig och vaggade mig till sömns. Samlade ihop skärvorna av det jag inbillade mig var en verklighet att lita på

den stora utvikelsen

Det här först och främst för att ni ska få se min nya gadd på benet, tillägnad söstrarna mi, Maja och Lotta, Fast i smyg ville jag nog mest visa min kobenhet.

swallows in the sky, eller bara det där ni borde läsa

http://caryw.blogg.se/
http://www.aphoto.se/
http://mrswolf.se/
http://pressanykey.blogg.se/
http://mathildadal.blogspot.com
http://smallwishes.blogg.se/
http://peterstormare.blogg.se/

jag ställer inte frågan, men vad ville du egentligen

Tänder av och tänder på. Det är gratis. Jag betalar med ett karmakonto jag inte längre tror på och som inte kan göra någon skillnad. Förr nu har jag gjort det igen. Igen och igen. Hur stenhård jag än varit så har allt det där fallerat. Jag är ett tomt skal. Har gömt skolböcker, antecknigar, mat, minnen, mig själv. Kvar har jag lämnat den patetiska lilla fläcken på golvet, den dimmiga blicken av favoritmediciner som inte konstar mig ett öre längre.

Nästa vecka får jag åka till Lukke igen. Om två är jag kanske inte ens kvar här, på den högt uppsatta utbildningen jag förväntas fortsätta på. Om två har jag väl accepterat att mocka bajs är det jag kan. Hjälpa människor hitta det vackra i dessa magnifika djur, det kan jag. Men jag vill kunna hjälpa dem som inte klarar det själva. De som sitter i sin rullstol. Som inte har utvecklat sitt tal. De som inte förstår det sociala samspelet. Eller som bara inte orkar leva mer. Det är dem jag vill visa det för. Lukke ska lära mig.

jag väntar ut dig i tystnaden, för att det är lättast så

Vrider tillbaka tjugofyra timmar och vet inte var det första snedsteget hamnade, i vilken fallgrop jag lyckades placera mig själv och mitt så väl ingömda, trygga, skyddade. Nu ligger det framdukat och jag har gjort mig själv till måltavla för förnedring. 

Är så van att hålla tillbaks. Är så van att hålla käften. Att bygga taggtråd och minvallar, men när allt kommer i tsunamivågor över en trasig kropp orkar en inte spjärna emot. En gråter mot betongväggen och sväljer tablett efter tablett, inväntar den eviga sömnen. Friden.

Det krälar spindlar på min rygg, jag ser dem inte men de är där och jag måste slänga mig ur sängen för att skaka av dem. De viskar i  mitt örat hur patetisk jag är, igen. Hur allt det gamla kommer tillbaka. Hur Jag aldrig kommer bli fri från det här.

Minns när en hand drog sina fingertoppar längs min rygg. Det var inga spindlar där då och ingen viskade mina missyckanden mot min trumhinna.

och det här är vad som äter mig: att din hud är doppad i honung


men jag ska aldrig vara mot någon annan som du är mot mig

Ibland minns jag dig.
Undrar om du gör samma sak mot någon ny.
Om du tänker på alla skrapsår du skapade, på alla märken du satte i min hand.
Om du minns.
Om du har något hjärta. Om du kan ångra och be om förlåtelse.

som om natten här har sett allting och stilla sjunger med


i en nedlagd hamnstad full av misstro och ohållbarhet mötte jag min kärlek

Och visst händer det att jag röker fyra cigaretter i rad alldeles för mig själv, bara för att få tiden att gå lite grann. Säger högt åt mig själv så som R brukar säga: "Alltså, jag kan tänka mig en till". Inget konstigt med det. Inget konstigt heller att gå fyra hållplatser extra i regnet bara för att få gråta klart och för att, kanske, allt det där andra ska gå över. Självklart gör det inte det. Självklart blir jag bara genomblöt och iskall, ännu mer ömklig och arg för att just jag skulle finna den mest meningslösa hjärtesorgen IGEN och fan vad det blåser i den här jävla staden och så vidare. Men jag går vidare. Trampar genom en högst levande hamnstad och undrar vad det är som alla döljer.

När jag kommer hem sitter det två gula ögon och stirrar på mig från hallmattan. De frågar mig varför jag beter mig så jävla konstigt hela tiden.
Ja, om du visste det, älskade du. Då hade livet varit så mycket enklare för oss.

Evelina Malle Wästlund 24 bast

Oredigerat och naket. Men lite så vi rullar.

this town is getting smaller every day

Gillar det abrubta och omedelbara avslutet i förra inlägget. "Alla" innefattade igår de här fröna (Ingrid böjer sig demonstrativt ner precis när vi ska ta bild). Ingen fin instagrambild precis, men så är det här i livet när en lever utan iphone. Jajemän. I alla fall, kvällen var så himla fin och jag är så lyckligt lottad som får dela mitt liv med de här fina människorna. Vi fick uppleva livemusik i form av två säckpipespelande skottar i kilt, väldigt billiga drinkar på sunkig kvarterskrog samt nära-slagsmålsupplevelse med mig och random taffsare på Yaki Da. Alltigenom mycket trevligt. Fötterna blödde, vi skakade röv. Evelina var nöjd med sin födelsedag. Nu ska jag fara till Château Lindgren och Plumpklubben. Adieu.

Eller okej, visst vore det fint att åka till Paris? Helt ärligt? I april kanske, en helg? Okej? Okej! Bra.

do you want to go to the Plage with me

Hej alla barn! Nu är det kalas och är det kalas då klär en upp sig. Katten har putsat pälsen hela dagen och jag har läppstift för ca första gången på evigheter. Säljaren på Body shop kollade konstigt på mig när jag kom in i stereotypt flatrutig skjorta och jeans och bad om foundation och läppstift. Tror jag gjorde hennes dag. Nu kom alla!

du är nog den som jag borde vara hos

Det här att jag frivilligt och självmant omgivit mig med människor som slukat min självkännedom, min intergritet. Allt som är mitt. Har låtit mig såras av folk som inte alltid vetat om hur stora hål de skapar. Lagt mig själv på silverfat och sagt varsågod, om du vill ha mig finns jag här. 

Och sen, när det plötsligt dyker upp en någon som sätter allting ur balans, på ett bra sätt, då byggs det vallgravar och stenmurar i ilfart. Det sätts upp fällor och det kommer ursäkter. Jag står bredvid och ser på när fruktansvärda saker händer, men jag gör för i helvte ingenting. Gjuter mina fötter i betong. Tänker att jag aldrig kommer närmre det underbara, vackra, än från mitt skyddsrum. Håller mina avstånd.

väck mig inte imorgon


och jag behövde något att längta till för jag försvinner ibland och alla frågar vad jag tänker på, men jag kan inte berätta för man får inte tänka så

Tappar skrivlust, sexlust, matlust. Puffar bara kärringaktigt på min supermegahypermoderna "klickcigg" och tittar på medan katten ena stunder flyger runt med en toffs mellan tassarna, in under mattan, upp på soffan, ner från soffan, in i bokhyllan, fort som fan ut ur bokhyllan (för där är det lite läskigt) och sedan lägger sig tillrätta i sin tron á la Drottning Kristina. Har aldrig påstått att den där katten saknar klass, men ibland går det fan över styr. Hela morgonen var det mentalt världskrig oss emellan, när jag plikttroget försökte utföra mina studier (läs: pratade med Millan på skype och läste tidningen). Hade efter tjugo minuters mental fight en tass med tillhörande klo farligt nära ögat och kände att okej, det kanske är dags för lite s.k. kvalitétstid. Orkade kasta hennes toffs fram och tillbaka i vår enorma etta ca fem gånger, sen började till och med hon tycka att det kändes lite pinsamt. Så det var bara att försöka leta fram någon mer high tech leksak än en toffs. Lättare sagt en gjort.

Föreställ er nu att ni har en förjävla nöjd katt sittandes på soffbordet. Hon tvättar sig lite, gäspar och tittar ner på den konstiga, ålande saken som är halvvägs in under soffan, bland damm och chipsrester, i jakt på en jävla leksaksråtta. Alltså... Jag tänker mig att det är sånt här en bara gör när en har katt. Och barn. I princip. Krälar under soffan med röven i vädret och damm i munnen. Och när råttan väl är framgrävd, nej då är den inte intressant. Då säger tydligen kattens mat-och-sovklocka att det är dags för 11:37-vilan. På mina gamla tentor.

För det mesta är jag rätt så glad att hon inte kan prata. Eller ja, det gör hon ju ändå, hela tiden. Gärna så att hela huset hör. Eller så ynkligt så att alla tror att jag tar livet av henne. Men jag menar, fin är hon ju. Kanelbullekatten.

På tal om asfalt, ni läste väl GP idag? Tänkte väl det. Om inte kan ni kolla här. Vill bara påpeka att det som hävdats att jag har sagt, var det egentligen Lena och Rosanna som sa. Lovar. Jag sa bara att jag handlar på Bokus för att få Medmerapoäng på Coop! (PRODUKPLACERING!)

Och ja, jag vet att ni hellre vill läsa sånt här än allt det andra bajsnödiga, svåra tramset. Men jag kunde väl få hålla på ett tag i alla fall? Ok? Ok.

de som bländats av ljuset

Inlfyttningsgalej och sushimoffarkväll. Maja har tagit tredje och sista bilden.

om du lutar dig mot solen, om jag lutar mig mot dig, jag blir bättre med tiden om du har tålamod med mig


lär mig om

Jag lindar tiden runt min arm. Vill låta bli att veta av, veta an, veta hur, så låser in mig i ett mönster av noga uträknade tidsramar. Exakta kockslag. Att fylla dagarna med böcker om Eriksons identitetsteori. Om intersubjektivitet. Om familj. Att schemalägga minuter, sekunder, för att inte ha tid. För att inte kunna vara i vägen och för att inte ha möjlighet. Sviker de jag älskar. För att jag älskar dem. Skyddar dem, håller min arm utsträckt och skapar trygga avstånd för att inte kunna skapa mer oro. Mer sår.

Drömmer mardrömmar igen, vaknar och undrar var jag är. Letar febrilt efter någon annans hand. Som om det skulle finnas någon där. En vägledning. En trygghet. Måste simma i mörker.

Smyger in i ett hus, mitt i natten, hos en familj jag kallar min egen. Kallar en av de mina. Lyssnar till allt det som är bekant, somnar in i en minnesdimma.

RSS 2.0