vi kommer älska dig då

Hade jag haft ett skrivbord, så hade vi haft ett större utbyte av varandra på den här platsen. Jag hade alltså haft förutsättningar för att kuna skriva här öht. Nu är det mycket sova genom hela dagen, vakna, diska, slänga sopor, röka bort all ångest, sova bort all ångest och sen städa igen. Det finns inte mycket plats för det som egentligen borde skrivas här och i vår lägenhet finns inget utrymme för det skrivbord jag en gång ska ha. Det slitna, träiga, med hyllor ovanför. 

Men visst händer det saker även i mitt liv. Visst åker jag ut till Öland och umgås med fina människor och kloka djur och fördriver min tid. Och visst var jag på arbetsintervju igår med goda resultat. Visst har jag utvecklat en telefonskräck och ett rykte som den dåliga vännen som ej svarar i telefon. Hur mycket jag än saknar de som ringer. 

Nu är rummet tyst och jag är kall. Kanske händer det och kanske hittar vi tillbaka till varandra här. Vi. Jag och alla ni.

doesn't mean I ment it, just because you heard it

Lite glömda bilder från förra veckan.

i ett hus vid skogens slut, imse vimse tittar ut och svansen den fick ligga på ett flak där bak

Vi for till Stockholm en helg och hälsade på lite familj. Trodde aldrig att jag skulle sjunga såhär många barnsånger under en och samma helg, men tydligen blir alla (läs: jag) som bebisar på nytt när en ettåring vistas i rummet. Helt ärligt - inte mig emot! Jag har imsat och vimsat och klappat händerna och regnet det har fallit. Det var något med ett lejon också, men den var jag tydligen för gammal för att kunna. Som OM jag skulle vara för gammal för bebissånger.

Nä men vi åkte ut till Parkudden också och göttande oss i minusgraderna. Jag blir alltid så sentimental och blödig när jag är där ute, kanske mest för att jag önskar att mina vistelser där var lite mer frekventa. Men snart är det påsk! Då ska jag tvinga med stackars Nina på ytterliggare en familjetradition - alltså påsklunchen - och se hur hon klarar det. Jag tror hon kommer få smörkniven.

Nu höll jag på att slänga min dator i väggen. Det vore ju dumt. Måste väl köpa ca fem externa hårddiskar och göra fem backups på den här stackars datorn. En räckte uppenbarligen inte, nä för den skulle självklart dödens dö med alla bilder, dokument osv sedan -04. ROLIGT! Inte alls faktiskt. Så om någon sitter på en sjukt bra, sjukt odyr extern till Mac får ni gärna dela med er av denna. Tack. 

Okej ska sluta sura, fick faktiskt rida två nykomlingar ute på Öland. En ung dam och en inte lika ung herre (och ja, jag pratar om hästar). Den ena ska lära sig svänga, den andra ska sluta nojja över skrikande ridskolebarn. Ungefär. Det blir skoj! Tur att dte finns snälla människor här på jorden som erbjuder en stackars arbetslös lite träningshästar. Och tur att Öland är ca paradiset på jorden. Helt ok att jobba där. Helt ok.

2011-09-22

"Tänder av och tänder på. Det är gratis. Jag betalar med ett karmakonto jag inte längre tror på och som inte kan göra någon skillnad. Förr nu har jag gjort det igen. Igen och igen. Hur stenhård jag än varit så har allt det där fallerat. Jag är ett tomt skal. Har gömt skolböcker, antecknigar, mat, minnen, mig själv. Kvar har jag lämnat den patetiska lilla fläcken på golvet, den dimmiga blicken av favoritmediciner som inte konstar mig ett öre längre.

Nästa vecka får jag åka till Lukke igen. Om två är jag kanske inte ens kvar här, på den högt uppsatta utbildningen jag förväntas fortsätta på. Om två har jag väl accepterat att mocka bajs är det jag kan. Hjälpa människor hitta det vackra i dessa magnifika djur, det kan jag. Men jag vill kunna hjälpa dem som inte klarar det själva. De som sitter i sin rullstol. Som inte har utvecklat sitt tal. De som inte förstår det sociala samspelet. Eller som bara inte orkar leva mer. Det är dem jag vill visa det för. Lukke ska lära mig."

RSS 2.0